Θέματα

Κρίσεις πανικού

Αποτελούν έναν από τους συνηθέστερους λόγους για τον οποίο κάποιος θα ζητήσει βοήθεια ειδικού. Οι κρίσεις πανικού είναι διακριτές σε περιόδους έντονου φόβου ή δυσφορίας που εμφανίζονται αιφνίδια και συνοδεύονται από αίσθημα παλμού, εφίδρωση, τρόμο, αίσθημα ασφυξίας, ναυτία, αίσθημα ζάλης, αίσθημα ότι κάποιος θα τρελαθεί ή θα πεθάνει.

Μάθετε περισσότερα

Άνοια

Ο όρος αυτός καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κλινικών συνδρόμων με προεξάρχον σύμπτωμα τη διαταραχή της μνήμης, γιατί αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από το περιβάλλον αλλά αφορά και σε άλλες νοητικές λειτουργίες όπως προσοχή – προσανατολισμός- συγκέντρωση.

Μάθετε περισσότερα

 

Νευρογενής Ανορεξία

Ανήκει, μαζί με τη βουλιμία, στις διαταραχές πρόσληψης τροφής και χάρις στα ΜΜΕ και τις εικόνες μοντέλων κι άλλων επαγγελμάτων κυρίως γυναικών του θεάματος που πάσχουν, έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για βαρειά και δυνητικά θανατηφόρα διαταραχή καθώς η πάσχουσα, κατά κύριο λόγο, έχει έντονα διαταραγμένη εικόνα και αντίληψη του σώματος της με αποτέλεσμα να επιβάλλει στον εαυτό της αυστηρή δίαιτα που καταλήγει σε υπισιτισμό.

Μάθετε περισσότερα

 

Σχιζοφρένεια

Μια λέξη συνυφασμένη με τη ψυχιατρική και το ψυχίατρο, ένας όρος που προκαλεί φόβο ακόμη και τώρα στο άκουσμά του, συνδεδεμένη με εικόνες ασύλου και εξαθλίωσης.

Μάθετε περισσότερα

Κατάθλιψη

Μια από τις λέξεις που ακούγονται πιο συχνά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στη χώρα μας. Παρ’ όλ’ αυτά η κατάθλιψη δεν ταυτίζεται με τη θλίψη, ούτε με τις ‘μαύρες μας’ που κάποιες φορές είναι φυσιολικό να έχουμε σε κάποιες δύσκολες φάσεις της ζωής μας. Η κατάθλιψη επίσης δεν έχει μόνο ψυχολογική, αλλά πολύ περισσότερο βιολογική συνιστώσα

Μάθετε περισσότερα