Συμβουλευτική Αυτοβελτίωσης

Η Συμβουλευτική αυτοβελτίωσης απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν προβληματισμούς σχετικά με τη ζωή τους και ό,τι τους περιβάλλει. Αισθάνονται την ανάγκη να ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι, ποια είναι τα κίνητρα τους, οι φοβίες και τα λάθη τους. Η Συμβουλευτική της αυτοβελτίωσης συντελεί στην ατομική ανάπτυξη και στο να γνωρίσει το άτομο τον εαυτό του σε βάθος.

Πως ο ψυχοθεραπευτής βοηθάει το άτομο στην αυτοβελτίωση ;

Ο Ψυχοθεραπευτής είναι εκπαιδευμένος στο να ασχοληθεί σε βάθος με την αποκατάσταση της ψυχικής υγείας του ενδιαφερόμενου. Βοηθά τον ασθενή σε συγκεκριμένα σημεία με σκοπό :

  • Να βελτιώσει την προσωπική του κατάσταση
  • Να ανακουφιστεί από συναισθήματα όπως η λύπη και η στενοχώρια
  • Να επιλύσει τις κρίσιμες καταστάσεις που αντιμετωπίζει.

Ο ψυχοθεραπευτής υποστηρίζει και προωθεί τη ψυχολογική ανάπτυξη και εξέλιξη του ατόμου, καθοδηγώντας τον και δείχνοντάς του το δρόμο για την ανάπτυξη νέων μεθόδων που θα τον διευκολύνουν να βοηθήσει μόνος του τον εαυτό του.

Η γνωριμία του ψυχοθεραπευτή με τον ασθενή γίνεται σε βάθος μελετώντας όχι μόνο τη συμπεριφορά και το χαρακτήρα του αλλά και το περιβάλλον στο οποίο εκείνος αλληλοεπιδρά.

Η σχέση τους χαρακτηρίζεται από πλήρη εχεμύθεια και εμπιστοσύνη!

Στόχοι Συμβουλευτικής Αυτοβελτίωσης

Οι στόχοι της αυτοβελτίωσης είναι γνωστοί από την αρχή και στους δύο συνομιλητές (ψυχοθεραπευτή – ασθενή) Η αυτοβελτίωση σε κάθε επίπεδο έρχεται μέσα από την συμπόνια, αγάπη και αποδοχή για τον εαυτό μας.

Η ανάπτυξη θετικού τρόπου σκέψης και θετικής στάσης στη ζωή λειτουργεί προληπτικά και θεραπευτικά ενάντια σε δυσάρεστα αισθήματα όπως το άγχος, ο φόβος, η κατάθλιψη και οι εμμονές. Τελικό αποτέλεσμα είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής !

Αυτοβελτίωση & Ποιότητα ζωής

Η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται άμεσα από την αντίληψη που έχει ο καθένας από εμάς για τον εαυτό του και την σχέση του με το υπόλοιπο οικοσύστημα.

Είναι πολύ σημαντικό πρώτα απ’ όλα να συνειδητοποιήσουμε την σχέση και την ποιότητα της σχέσης που έχουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό. Η αγάπη για τον εαυτό μας θα καθορίσει  και την ποιότητα της σχέσης που έχουμε με τους άλλους ανθρώπους.

Εφόσον καταφέρουμε να γνωρίσουμε και να αποδεχτούμε τον εαυτό μας, μένει να τον αγαπήσουμε και να τον αναδείξουμε και στους άλλους.

Τέλος, θα πρέπει να ξεφύγουμε από αρνητικές σκέψεις, σχετικά με όσα δεν έχουμε αλλά θέλουμε στη ζωή μας. Πρέπει να αρχίσουμε να εστιάζουμε σε όσα έχουμε και δεν έχουμε εκτιμήσει. Είναι πολλά πράγματα στη καθημερινότητα μας για τα οποία θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες.

Σκεφτείτε μερικά από αυτά και καταγράψτε τα! Διαβάστε τα δυνατά στον εαυτό σας και αφήστε την ενέργεια της ευγνωμοσύνης να σας πλημμυρίσει ! Η στάση σας θα αλλάξει τις εσωτερικές σας αισθήσεις και τη συμπεριφορά σας στη καθημερινότητα !

Κάνε το πρώτο βήμα

Κάνε το πρώτο βήμα και όλα θα αλλάξουν σταδιακά προς το καλύτερο. Αρκεί να το θελήσεις, να το αποφασίσεις και να το πιστέψεις…